Voor unieke meubels gemaakt vanuit het hart!

Piet van den Berg

Wat te doen met die ruim twintig jaar oude, destijds zelfontworpen, kolossale massieve, open, grenen boeken-, muziek-, en computerkast? De meeste boeken stonden inmiddels immers op een e-reader. Cassettedeck, platenspeler en dergelijke waren vervangen door een enkele streamer. Terwijl de computer met zijn glasbak van een beeldscherm had plaatsgemaakt voor een hedendaagse laptop. Op Marktplaats zetten en kijken wat de gek ervoor zou geven? Ach, het zou enkele tientjes tot hooguit een paar honderd euro opleveren. Veel minder dan dat schitterende meubelstuk waard is.
We kozen niet voor Marktplaats, maar voor Mark: Meubelmaker Mark. Met Mark maakten we een plan om de kast te voorzien van deuren en zo een tweede leven te geven. Het moest een verbouwing worden die de kast voor vele nieuwe doeleinden bruikbaar maakte, maar zijn authentieke karakter niet aantastte. Spannend voor ons omdat we het resultaat moesten afwachten. En spannend voor Mark omdat je bij verbouw nooit precies weet wat je zult tegenkomen.
Toen we tijdens het project zagen hoe rustig, deskundig en ambachtelijk Mark de kast onderhanden nam en inspeelde op onze wensen, ebde die spanning snel weg. Voor onze ogen zagen we een prachtige nieuwe blikvanger in de kamer verrijzen.
Conclusie: Meubelmaker Mark is de maat in maatwerk!